Call us  + 45 28 26 32 22

Skanderborgvej 42 kld. . 8000 Århus C . CVR: 26425271

Tantramassage efterfulgt af romantiske illusioner ?

At modtage en tantramassage kan være en forløsende, smuk og fantastisk dejlig oplevelse, og skulle da også gerne være lige netop dette.

At få stimuleret taktilsansen ved berøring, at føle og modtage kærlig berøring er livsnødvendigt.

Efter en tantramassage kan modtager tit få en følelse af tilknytning, at have åbnet op for et andet menneske og blive hørt, set, rørt og kærligt favnet, laver en åbning som kan være både smuk men også forvirrende. En lille forelskelse kan det også føles som, eller bare en ny bedste ven?

Det er faktisk ikke så mærkeligt at gå fra en god tantramassage med tanken om at tage massøren med hjem og beholde ham/hende hjemme på hylden til daglig brug. Vi får nemlig ved langsom og blid berøring aktiveret produktionen af hormonet oxytocin. Dette fremkalder en følelse af velbehag, og skaber grundlæggende tillid og aktiverer tilknytningsprocesser, ligesom moder/barn bindingen. Indvirkningen går begge veje og har en afgørende betydning for relationsdannelse.

Helt konkret ligger hemmeligheden i neurofysiologisk, at huden rummer nogle sanseceller med tynde nervefibre, der sender langsomme nervesignaler direkte til det limbiske system, som er hjemsted for bl.a. følelser og hukommelse. Disse tynde, langsomme nervefibre udgør et netværk, der opfanger ubevidste aspekter ved berøring og som ved stimulation fremmer det følelsesmæssige forudsætningsgrundlag. De sanseindtryk som aktivere smerte, tryk- og temperaturoplevelser går af hurtige nervefibre til bearbejdning i hjernebarken og de knytter sig primært til sanseintegration og bevidsthed.

Alle følesanseoplevelser rummer udviklings- og læringsaspekter, stimulation af eksisterende neurologiske netværk, dannelse af nye spor gennem nye oplevelser og udfordringer, styrkelse af kropslig læring gennem sansninger og følelser. At mærke, opleve, forstå og erkende væren i egen krop, styrker kropsbevidsthed, selvbevidsthed, social bevidsthed og verdensbevidsthed. Og styrker evnen til fordybelse, koncentration, kontinuitet og overblik.

Se, det er derfor ikke så mærkeligt at modtager føler sig knyttet til massøren, hvad enten om det opfattes og tolkes som ”basal” forelskelse eller som en taknemmelighed for at denne person har været med til at åbne op for en større bevidsthed.

For ikke at skabe unødig frustrationer kan det være en ide, at en massør gør klienten opmærksom på disse egentlige basale processer og derfor sparer klienten for at falde i et følelsesmæssigt hul, hvor kæresten kommer op til genovervejelse, massøren bliver centrum for tankerne, illusionerne og projektionerne. Derigennem kan klienten bruge massageoplevelsen til at berige sit nuværende liv og sig selv, højne bevidstheden og finde dybere ind, i stedet for at skabe overfladisk forvirring.

Namasté

Maria og Michael

Translate »