Call us  + 45 28 26 32 22

Skanderborgvej 42 kld. . 8000 Århus C . CVR: 26425271

Massageformer

Paqua Clinic

Thailand er nok landet med fleste massører … På gaden – i gyden – på hotellet … Ja selv når man går i den lokale by bliver man antastet med “Hi Mister, Y massage U, Tai massage, Oil massage, Y give U good massage”

Thaimassage er en lidt hård form for massage hvor der bruges både albuer, knæ og fødder under massagen, ofte hvor massøren laver stræk, tryk eller pres … klap på ryg og hoved er også en del af det – meget anderledes end en blød berøringsmassage som de fleste kender.
Kendetegnende for Thaimassage er, at det kan foregå allesteder, ofte hvor folk kommer ind fra gaden, tager deres T-Shirt af og lægger på et hævet leje eller gulvet på en tynd madras. Modtageren af massagen kan også blive tilbudt at “klæde om” til de velkendte Thai-fiskerbukser, som er et par løse bukser der er bundet foran, lidt som en Sharon.
En spændende oplevelse hvor man nemt får en times massage for ca 30 kr.

Oilmassage er lidt anderledes da denne foregår helt nøgen, eller man får tilbudt et par minimale “trusser” som man kan have på …
Deres form for oilmassage er en blid berøring, men igen skal man her enten have erfaring eller viden om massøren, da flere ofte hurtigt går over i “Thaimassagen” og inkludere klap og slag på ryg nakke og hoved.
Det er ikke alle steder hvor der tilbydes massage at de giver Oilmassage.
En anden ting som jeg har oplevet en del gange er at Oilmassage virkelig ER Oil ( “motorolie” ) hvilket vil sige at de bruger Johnson & Johnson Baby oil og bagefter når man står i badet føler man sig som en “Gås” – vandet praller af som vandet på en Gås når man står under bruseren 🙂
Så igen, det at spørge efter organisk vegetabilsk olie er ikke altid en garanti for at de forstår hvad du ønsker, ej heller har det som man virkelig vil have … En oplevelse er det dog 🙂
Jeg har fundet et par gode steder under vejs, men desværre også gået fra en massage med en tom og træls følelse. Generelt er de gode og meget omhyggelige og hvad kan man forvente for ca 60 kr for en times massage 🙂

Der ud over er der her i den nordlige del af Thailand også andre former for massage, bl.a. Life Force, Chi Nei Tsang og Karsai Nei Tsang som jeg bl.a. har lært af Grand Master Mantak Chia.
LifeForce Massage er en massageform som udspringer fra de gamle taoistiske traditioner hvor det at kunne trække vejret ind – tage livet ind var en vigtig faktor ( det er det også idag, men vores bevidsthed omkring vores åndedræt og det at tage “livet ind” er slet ikke i samme fokus, desværre. )
LifeForce er massage af brystkasse, og øver torso samt øvre ryg og skuldre. Det er ikke altid lige behageligt under massagen, men utrolig forløsende efterfølgende.
Chi Nei Tsang er massage af “Abdominal” – Indre organer hvilket er en meget dyb og inderlig forløsende form for massage. Alle kender jo den med “mavefornemmelsen” men hvor mange kender virkelig hvor følelserne sidder i maven, hvilke organer som relaterer til hvilke følelser og får det “for”løst igen når der sidder blokkeringer eller ophobninger af skidt ?
Vi er blevet meget fokuseret i vores hoved det sidste århundrede og i den udvikling har vi glemt forbindelsen med kroppen og ikke mindst vores organer.
Massagen som tager 3/4 time – 1 time kan være smertefuld men ofte er det en stor forløsning at blive masseret netop på det sted som ikke masseres så tit.
Karsai Nei Tsang er massage af kønsdelene og regionen fra navlen til midt på lårene. Det er en meget intens massage af alle ligamenter, lymfesystemet og punkter omkring kønnet. Det er en utrolig forløsende massage der åbner op for de seksuelle energier så de kan flyde mere frit og energien kan bruges konstruktivt.
En Karsai Nei Tsang massage kan også være “internal” hvilket vil sige massage indvendigt, og for kvinden kan det være forløsende for gamle traumer, og spændinger i underlivet, forløsninger der ofte viser sig som menstruationssmerter eller sygdomme som feks. Vulvodyni eller skedekrampe.
En Karsai Nei Tsang må på ingen måde sammenlignes med en Tantramassage.

Disse tre massageformer gives af uddannet personale med den rigtige baggrund og erfaring og er væsentlig dyrere end de andre massageformer tidligere nævnt.
Her ligger priserne fra omkring 160 kr og op til 600 kr afhængig af udbyder og sted.

Dette er et lille udsnit af de massageformer jeg har bevæget mig i ind til nu og taget uddannelser i. Jeg finder dem utrolig interessante da de alle relatere til den Traditionelle Kinesiske Medicin ( TCM ) og tager udgangspunkt i flere tusinde år gamle traditioner og viden omkring jordens kram og elementerne.

Håber at denne lille beskrivelse giver et indblik i min verden og viden inden for massage.

Translate »